Fasole batuta cu leurda

de anca_rm in Mancaruri de post, 17 Mar 2016 | 3270 vizualizari

 

O mancarica de post perfecta pentru zilele astea. Cum deja in piata e plin de leurda ar fi pacat sa nu o folosim in diverse preparate sau mancata ca atare.
Eu am folosit fasole pestrita pe care am fiert-o la slow cooker impreuna cu morcov, usturoi si foi de dafin.

 

INGREDIENTE

  • -300 gr fasole uscata
  • -1 morcov
  • -3 catei usturoi
  • -3 foi dafin
  • -sare
  • -piper
  • -150 ml suc de rosii
  • -leurda (cat am luat in ambele maini, o gramajoara)
  • -50ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu leurda:

Fasolea aleasa am spalat-o in apa rece si am pus-o la inmuiat in apa multa de seara pana dimineata. Dimineata am pus fasolea in vasul de la Slow Cooker, am pus morcovul curatat, usturoiul si foile de dafin si am lasat-o la gatit pentru 5 ore la temperatura mica .

Fasolea se poate fierbe clasic fara nici o problema, dar aparatul meu Slow Cooker ma ajuta enorm atunci cand trebuie sa plec la serviciu .

Fasolea fiarta am pus-o in vasul robotului  impreuna cu sare, piper, morcovul, usturoiul si sucul de rosii. Am pornit robotul si am facut o pasta fina . Mutam fasolea intr-un castron.

Leurda spalata bine si uscata am tras-o la tigaie in 50 ml ulei pentru 2 minute. Am gatit-o pana cand s-a muiat putin si a devenit un verde intens .

Punem leurda in vasul robotului si o maruntim si pe ea.

Amestecam fasolea pasta cu leurda, gustam si mai punem sare si piper daca trebuie. Servim cu muraturi.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

17.03.2016, 19:57

mirela0911 1

17.03.2016, 20:19

Cred ca a iesit o minunatie!

Panacris 1

17.03.2016, 21:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole de post